maradona tour napels

Maradona Tour

Maradona Tour Napels
Hij is overal in Napels. Of het nu de foto achter de kassa van de koffiebar is, de sticker op de afgeragde Vespa, de tattoo op de arm van de taxichauffeur of de naam van de pizzabakker. Overal waar je gaat zie je beeltenissen van de beste voetballer aller tijden: Diego Armando Maradona.

maradona tour napels

In de zomer van 1984 tekende Maradona een contract bij Napoli. Op dat moment was Napoli een club in opkomst, maar de enige voetbalclub van Napels had in het verleden vaak tegen degradatie gestreden en weinig prijzen gewonnen.
Dit alles zou echter veranderen toen de Argentijnse ‘Golden Boy’ ging voetballen voor de Parthenopei. In 7 jaar tijd won hij met Napoli twee landstitels (de enige twee tot op heden), 1 UEFA Cup, 1 Italiaanse beker en 1 Italiaanse Supercup. Dit was echter niet het belangrijkste. Maradona gaf de Napolitanen hun lang gewenste wraak op het noorden van Italie. Hij werd God in de stad waar voetbal belangrijker is dan religie.

Ontdek de erfenis van Maradona in het historisch centrum van Napels met een wandeltour langs street art van Maradona, historische plekken zoals het altaar met Maradona’s haar en unieke souvenirs van Diego.

Dit weekend hebben we de Maradona tour gedaan in het bijzondere Napels. Wat een feest was onze lunch bij trattoria da nanella!! Hier het échte Napels ipv het toeristische, was top!


Taal: Nederlands
Duur: 1.5/2 uur
Prijs: € 25 (inclusief koffie) groepskorting mogelijk
Start: flexibel

Neem contact met ons op om jouw ultieme Maradona Tour te boeken. We reageren binnen 24 uur.

Als je wilt dat we je bellen of contact opnemen met je via Whatsapp.
Het is geen probleem als je de exacte datum voor de tour nog niet weet.