De eilanden van Napels

Ben je op citytrip of op vakantie in Napels? En heb je zin om na een aantal dagen in de drukte even bij te komen? Bezoek dan een van de eilanden voor de kust van Napels!

Napels eilanden: Capri, Procida of Ischia?

Vanuit Napels varen er elke dag meerdere ferries van en naar Capri, Procida en Ischia.

Binnen een uur ben je op elk eiland. De ferries vertrekken vanaf de haven van Napels, Molo Beverello. Een kaartje kun je gemakkelijk online kopen of bij een van de ticket offices voor Castel Nuovo. Maar welk eiland is het mooist of leukste eiland voor de kust? Je kunt kiezen uit Capri, Procida en Ischia. Wij vertellen je graag wat meer over de eilanden om je keuze hopelijk wat makkelijker te maken.
(Je kunt natuurlijk ook kiezen om een van de stranden rondom Napels te bezoeken, klik dan hier).

Het jetset eiland Capri

Capri is een eiland voor kust van Napels met een oppervlakte van 10,36 km². Capri is in tegenstelling tot Procida en Ischia geen vulkanisch eiland. Het eiland is bergachtig, heeft prachtige kliffen en mooie baaien. In de Romeinse tijd was Capri al zeer geliefd onder de Romeinen en vandaag de dag trekt het nog steeds veel beroemdheden. Capri is een toeristisch eiland en wordt ook wel het jetset eiland genoemd. Goedkoop overnachten of eten is dan ook lastig op dit mooie eiland. Een dagtrip vanuit Napels naar Capri is een goede optie, als je heel graag even voet wil zetten op dit magische eiland.

Tip: huur zelf een bootje en vaar rondom Capri en ga niet mee met de grotere tours. Zo ontsnap je een beetje aan de drukte.

uitzicht capri napels
strand capri
baai capri napels

Het kleurrijke eiland Procida

Procida is het meest kleurrijke eiland van de drie. Daarnaast is het ook het kleinste eiland voor de kust van Napels. Het heeft slechts een oppervlakte van 4,1 km². Procida is vele malen rustiger dan het drukke Capri en het grotere Ischia. Dit komt doordat het nog niet zo populair is als vakantiebestemming of als dagtrip vanuit Napels. Op het eiland vind je veel gekleurde huisjes, vooral Marina Corricella is fantastisch om te bezoeken.

Tip: huur een e-bike of scooter en ga het hele eiland over in twee uur tijd. 

marina corricella napels
procida napels
haven procida

Het groene eiland Ischia

Ischia wordt ook wel Isola Verde genoemd, wat het groene eiland betekent. Het is het grootste eiland voor de kust van Napels met een oppervlakte van 46,3 km². Omdat Ischia een vulkanisch eiland is vind je er veel kuuroorden en thermale bronnen met vulkanische modder. Het eiland is over het algemeen een stuk rustiger dan Procida en Capri, omdat het eiland uit verschillende dropjes bestaat. Ischia is ook zeer geschikt als je het leuk vindt om mooie wandelingen te maken. 

Tip: ga hier niet heen in augustus, dan vieren de Napolitanen vakantie op Ischia en is het erg druk!

uitzicht ischia
ischia sant angelo
castello aragonese ischia
Posts created 23

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.