Maradona Tour

maradona-street-art-naples

Hij is overal in Napels. Of het nu de foto achter de kassa van een koffiebar is, de sticker op de afgeragde Vespa, de tattoo op de arm van de taxichauffeur of de naam van de pizzabakker. Overal waar je gaat zie je beeltenissen van de beste voetballer aller tijden: Diego Armando Maradona. Ontdek wat hem zo populair maakt hier tijdens de Maradona Tour Napels!

In de zomer van 1984 tekende Maradona een contract bij SSC Napoli. Op dat moment was Napoli een club in opkomst, maar de enige voetbalclub van Napels had in het verleden vaak tegen degradatie gestreden en weinig prijzen gewonnen.
Dit alles zou echter veranderen toen de Argentijnse ‘Golden Boy’ ging voetballen voor de Parthenopei. In 7 jaar tijd won hij met Napoli twee landstitels (de enige twee tot op heden), 1 UEFA Cup, 1 Italiaanse beker en 1 Italiaanse Supercup. Dit was echter niet het belangrijkste. Maradona gaf de Napolitanen hun lang gewenste wraak op het noorden van Italië. Hij werd God in de stad waar voetbal belangrijker is dan religie.

maradona tour napels

Maradona Tour Napels

Ontdek de erfenis van Maradona in het centrum van Napels met een wandeltour langs street art van Maradona, historische plekken zoals het altaar met Maradona’s haar en unieke souvenirs van Diego.

Wil je de Maradona Tour Napels combineren met een wedstrijd van Napoli? Wij kunnen ook de kaarten voor je regelen. Lees er hier alles over.

“Bijzonder boeiend om zo de stad Napels te leren kennen. Een unieke ervaring, niet alleen voor voetballiefhebbers!

Over de Maradona tour in Napels

Taal: Nederlands
Duur: 1.5/2 uur
Prijs: € 28 (inclusief koffie) groepskorting mogelijk
Start: flexibel
Minimum aantal deelnemers: 2

Aanvragen

Als je wilt dat we je bellen of contact opnemen met je via Whatsapp.
Het is geen probleem als je de exacte datum voor de tour nog niet weet.

Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.