Pompeii Tour

Pompeii tour Nederlandse gids

Nederlandstalige gids Pompeii

Ben je op zoek naar een Nederlandstalige gids voor Pompeii? Wij regelen het voor je! Onze Nederlandse collega’s hebben jaren ervaring als officiële Pompeii gids. Ze kunnen je alles vertellen over de geschiedenis van de oude Romeinse stad aan de voet van de Vesuvius.

Over Pompeii

24 oktober 79 na Christus barst de Vesuvius uit. Vulkanische as, stenen en en puin verwoesten de Romeinse stad Pompeii, die aan de voet ligt van de nu wereldberoemde vulkaan. Een groot deel van de inwoners van Pompeii weet tijdig te vluchten, maar een aantal Romeinen zijn te laat en worden bedolven onder de regen van gesteente en as. Twee dagen later is de uitbarsting voorbij en is Pompeii verandert in een grote ruïne.
Pas eeuwen later worden de eerste resten van de stad gevonden. Vanaf de 18de eeuw doen archeologen er opgravingen. Veel van de belangrijke vondsten die in Pompeii gedaan zijn vind je nu in het archeologisch museum van Napels. Vergeet daarom niet een bezoek aan dit museum te plannen als je in Napels bent!

Pompeii en Vesuvius bezoeken

Je kunt deze tour ook goed combineren met paardrijden op de Vesuvius of een zelfstandig bezoek aan de Vesuvius. De krater van de beroemde vulkaan ligt op slechts 10 km afstand.

Pompeii en Herculaneum bezoeken

Wil je naast Pompeii ook Herculaneum bezoeken? Neem dan contact met ons op voor een gecombineerde tour (prijs v.a. €250). Zo heb je in Herculaneum ook een Nederlandstalige gids die je alles vertelt over de geschiedenis.

Over de tour in Pompeii

Taal: Nederlands
Duur: maximaal 2.5 uur
Prijs: €130 (t/m 8 personen), €150 (9 t/m 15 personen)
Start: tussen 9-11 uur en om 14:00 uur
Minimum aantal deelnemers: 1
Goed om te weten: de prijs van de tour is exclusief entree

Aanvragen

Als je wilt dat we je bellen of contact opnemen met je via Whatsapp.
Het is geen probleem als je de exacte datum voor de tour nog niet weet.

Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.